fbpx

Sigurnost, briga i kvaliteta su osnovne vrijednosti koje vodimo u našoj dentalnoj ordinaciji. Jedan od najvažnijih dijagnostičkih alata koje koristimo je 3D CBCT tehnologija. . U ovom članku ćemo detaljnije objasniti što je 3D CBCT tehnologija, kako se koristi u dentalnoj medicini i koje su prednosti ove dijagnostičke tehnike.

Ova tehnologija omogućuje nam vrlo precizan i detaljan pregled strukture zubi, kostiju i drugih dijelova usta i vilice

Što je 3D CBCT tehnologija?

3D CBCT (Cone Beam Computed Tomography) tehnologija je napredna dijagnostička tehnika koja koristi rendgenske zrake kako bi stvorila trodimenzionalnu sliku zubi, kostiju i drugih struktura usta i vilice. Ova tehnologija koristi poseban uređaj koji rotira oko glave pacijenta i stvara vrlo precizne slike, koje se zatim koriste za dijagnostiku i planiranje dentalnih zahvata.

Kako se koristi 3D CBCT tehnologija u dentalnoj medicini?

3D CBCT tehnologija se koristi za dijagnostiku i planiranje dentalnih zahvata kao što su ekstrakcije zubi, ortodontske terapije i druge procedure koje zahtijevaju detaljan pregled strukture usta i vilice. Ovom tehnologijom se dobiva vrlo precizna slika koja omogućuje stomatologu da vidi detalje strukture zubi, korijena zubi, sinusa, živaca i drugih važnih struktura.

Prednosti 3D CBCT tehnologije

3D CBCT tehnologija ima mnoge prednosti u odnosu na druge dijagnostičke tehnike. Najveća prednost je preciznost, jer omogućuje detaljan pregled strukture usta i vilice, čime se dobiva vrlo precizna dijagnoza i planira se dentalni zahvat na najbolji način. Osim toga, ova tehnologija je brza i ugodna za pacijenta, jer se snimak može izvesti za vrlo kratko vrijeme, a pacijent ne osjeća nelagodu. Također, 3D CBCT tehnologija ima vrlo malo ionizirajućeg zračenja, što znači da je sigurna za pacijente.

U našoj dentalnoj ordinaciji koristimo najnoviju 3D CBCT tehnologiju kako bismo osigurali najbolju dijagnostiku i planiranje dentalnih zahvata za naše pacijente. Naš tim stručnjaka je obučen i opremljen kako bi vam osigurao najbolju moguću dentalnu skrb.