fbpx

Sigurnost, briga i kvaliteta su osnovne vrijednosti koje vodimo u našoj dentalnoj ordinaciji. U skladu s tim, želimo vam predstaviti jedan od naših najvažnijih dijagnostičkih alata – ortopan. Ovaj vrlo precizan rendgenski snimak omogućuje nam da u potpunosti pregledamo stanje zubi, kostiju i drugih dijelova usta i vilice, čime možemo postaviti točnu dijagnozu i planirati dentalne zahvate na najbolji način

Ortopan je dentalna rendgenska snimka cijele vilice u jednoj slici. Također se naziva i panoramskom radiografijom. Ova vrsta snimke omogućuje stomatologu detaljan pregled zuba, čeljusti, sinusa i drugih struktura u ustima.
Ortopan se najčešće koristi za dijagnosticiranje problema sa zubima i čeljusti, kao što su karijesi, infekcije, prijelomi, ciste, tumori, nepravilni položaji zuba, probleme s sinusima i slično. Također se koristi pri planiranju stomatoloških zahvata kao što su uklanjanje zuba, ugradnja implantata, izrada proteza ili ortodontsko liječenje.

Ortopan je vrlo koristan alat za stomatologe jer omogućuje brzo i jednostavno dobivanje informacija o cijeloj vilici u jednoj slici, što je često lakše nego uzimanje više pojedinačnih rendgenskih snimaka. Također je relativno siguran jer koristi malu količinu zračenja i ne zahtijeva posebnu pripremu pacijenta. Važno je napomenuti da ortopan nije uvijek najbolja opcija za sve pacijente ili probleme. U nekim slučajevima, može biti potrebno uzimanje dodatnih rendgenskih snimki za detaljniji pregled određenih područja ili struktura. Stoga je važno konzultirati se sa stomatologom o najboljoj opciji za vaše specifične potrebe i uvjete.

Ortopan

“Nitko ne može vidjeti što se krije ispod vašeg osmijeha, ali s ortopanom, možemo pronaći sve odgovore.”