fbpx

Dentalna medicina / stomatologija

Zdravlje vaših zubi na prvom mjestuDentalna medicina ili stomatologija, jedna je od najvažnijih grana medicine koja se bavi skrbi o oralnom zdravlju.
 
Kroz povijest, stomatologija se razvijala i mijenjala, a danas je moderna dentalna medicina sveobuhvatna zdravstvena djelatnost koja se bavi očuvanjem i obnovom zuba, desni i ostalih oralnih tkiva.
Dentalna medicina uključuje mnoge postupke koji pomažu u održavanju zdravog osmijeha, uključujući preventivne usluge poput čišćenja zubi, zubne fluoridacije i redovitih pregleda. Osim toga, stomatolozi su specijalizirani za dijagnostiku i liječenje brojnih oralnih problema, kao što su karijesi, gingivitis, parodontitis, traume zuba, infekcije i tumori.
 
Jedna od najvažnijih preventivnih mjera koje stomatolozi preporučuju je redovito čišćenje zubi kod kuće, uz korištenje zubne paste koja sadrži fluorida. Također, redoviti pregledi kod stomatologa pomažu u otkrivanju oralnih problema u ranoj fazi i sprečavanju daljnjih komplikacija.
 
U modernoj dentalnoj medicini, stomatolozi se oslanjaju na najnoviju tehnologiju i opremu kako bi pružili pacijentima najbolju moguću njegu. Primjerice, intraoralne kamere omogućuju preciznu dijagnostiku, digitalni rendgeni daju brze i precizne slike, a 3D CBCT omogućuju detaljne slike koje se koriste za planiranje dentalnih implantata ili drugih postupaka.
 
Ukoliko imate oralne probleme ili želite poboljšati izgled svog osmijeha, stomatolozi vam mogu pomoći različitim postupcima kao što su popravak zuba, izbjeljivanje zubi, ortodontska terapija ili dentalni implantati. Moderna dentalna medicina ima rješenja za mnoge oralne probleme i može Vam pomoći da zadržite zdrave zube i osmijeh koji će vas činiti sretnijima i samouvjerenijima.
 
Stomatolozi su tu da Vam pomognu u očuvanju i poboljšanju Vašeg oralnog zdravlja te da Vas upute na pravi put kako biste postigli najbolje rezultate.

Zdravi osmijeh za svaki dan

Uz pravilnu oralnu higijenu, redovite posjete stomatologu i brigu o svojem oralnom zdravlju, možete uživati u zdravom osmijehu i dobrom zdravlju.